Track-Control ploegbesturing te gebruiken met John Deere GPS

Het GPS aangestuurde ploegbesturingssysteem van Track-Control is nu ook beschikbaar voor de GPS-systemen van John Deere. Door het systeem aan te sluiten op het GPS-scherm van de Amerikaanse trekkerfabrikant is een extra scherm overbodig.

Op de ploeg wordt een breedtesensor geplaatst. Een elektro-hydraulische stuurschuif op de ploeg of de rechtstreekse elektro-hydraulische stuurschuif van de trekker stuurt de breedtecilinder aan. Met behulp van RTK wordt de ploegbreedte op twee centimeter nauwkeurig bepaald. Daarbij is het volgens de fabrikant met behulp van het systeem eenvoudiger om de diepte instellingen te handhaven, waardoor de trekkracht beter benut wordt.

Track-Control is ontwikkeld door Risseeuw Techniek uit Schoondijke en LMB Vermeulen uit Oostburg.

272ce593-e2ac-4343-96c4-7b117b55aeb9

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
1 Reactie op Track-Control ploegbesturing te gebruiken met John Deere GPS
  1. Avatar John S schreef:

    Bij een goed afgestelde ploeg loopt de treklijn door het midden van de achteras. Is dat niet het geval, dan moet je de trekker permanent bijsturen en kost dat wringen extra brandstof. Het getoonde scherm geeft de indruk, dat de ploeg over 25 cm naar links en naar rechts kan worden verplaatst bij gelijkblijvende breedte per ploegschaar. De treklijn loopt daardoor niet meer door het midden van de achteras. Ik heb het gevoel, dat elektronica het tekort aan vakbekwaamheid van de ploeger moet verdoezelen, maar dat dit met deze ‘uitvinding’ niet is gelukt.