Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Geen dode hoeken door 360 graden camera

Op de Agritechnica presenteert landbouwmachinefabrikant Fendt een 360 graden camera systeem waarmee het volledige gebied rondom de machine in beeld komt. Dode hoeken zijn hierdoor verleden tijd.

Tijdens Agritechnica presenteert landbouwmachinefabrikant Fendt een 360 graden camera systeem waarmee het volledige gebied rondom de machine in beeld komt. Dode hoeken zijn hierdoor verleden tijd. Vier camera’s zorgen ervoor dat het hele gebied rond de machine in beeld worden gebracht. De camera’s hebben een 185 graden lens. De software in de terminal combineert de vier beelden in één beeld. Het beeld, dat zonder vertraging wordt getoond op de terminal, vormt een bovenaanzicht op de machine. De chauffeur heeft hierdoor volledig zicht rondom de machine. In 2016 komt het systeem op de markt. In eerste instantie worden alleen de maaidorsers uit de X en P-serie ermee uitgerust.

3D camera

John Deere en Same Deutz-Fahr komen met een soortgelijk systeem voor trekkers. De landbouwmachinefabrikanten breiden het systeem uit met een 3D camera. Deze camera voegt de rijrichting, met behulp van lijnen, toe in het beeld. Op deze manier kan de bestuurder zijn stuurmanoeuvres beter inschatten. De systemen van Fendt, Same Deutz-Fahr en John Deere zijn door de Agritechnica-jury bekroond met een zilveren medaille.

Gerelateerde artikelen