VIDEO: Kramer Proseeder-zaaimachine

Loonbedrijf Paridaen uit het Zeeuwse Sint Kruis zaait uien met een negen meter brede Kramer Proseeder-zaaimachine. De grote capaciteit is het niet enige dat opvalt. Voor de machine staat een John Deere 6830 op een spoorbreedte van 3 meter. Op de achteras zijn de banden vervangen door 35 cm brede rupsen.

De zaaicombinatie vervangt een 6 meter brede zaaimachine waarmee het loonbedrijf op bedden van anderhalve meter zaaide.  De rupsen zijn niet van de marktleiders Zuidberg of Soucy, maar van Pink Innovation, de Noord-Hollandse machinefabriek die vooral bekend is van de paarsroze bollenrooiers en -plantmachines. Op de vooras van de trekker zitten 12.4R36-banden ook op een spoorbreedte van 3 meter.

Hoe het transport van de zaaimachine in z'n werk gaat, hoeveel bedden de Kramer zaait, hoe loonbedrijf Paridaen rooit en meer over de constructie lees je in vakblad LandbouwMechanisatie. Nog geen abonnee?

Lees 3 nummers voor 15 euro (alleen nog geldig in oktober)
 
Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van LandbouwMechanisatie
E-mail:

Reacties zijn gesloten.