Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Drones

VIDEO: Nederlandse landbouwdrone in ontwikkeling

Drones in de landbouw zijn niet nieuw. Maar Machinefabriek Boessenkool gaat een stapje verder. Het Twentse bedrijf test een drone die in de toekomst autonoom gewassen gaat bespuiten.

Drones in de landbouw zijn niet nieuw. Maar Machinefabriek Boessenkool gaat een stapje verder. Het Twentse bedrijf test een drone die in de toekomst autonoom gewassen gaat bespuiten.

Het drone-aanbod is groot, maar de machine van het Almelose bedrijf onderscheidt zich door zijn forse afmetingen. Het vliegende gevaarte heeft acht rotoren, is 2,5 bij 2,5 meter groot en tilt 150 kilo de lucht in. Dit lijkt veel, maar de drone heeft meer in zich. “Theoretisch kan de drone 350 kilo tillen, maar dat doet ‘ie niet. Volgens de regelgeving is het dan geen drone meer en behoort de drone tot de helikopters”, aldus Eelco Osse, directeur Machinefabriek Boessenkool.

[meerinvakbladpromo tekst=”Maar hoe raakte het Nederlandse bedrijf in de landbouw verzeild? Hoe staat het ervoor met de elektrische werktuigdrager Multi Tool Trac die zij eerder produceerde? Hoe ziet het productieproces van de drone er uit? De antwoorden op deze vragen lees je in de nieuwe LandbouwMechanisatie. Nog geen abonnee?”]

Gerelateerde artikelen