Opklapbare zaaicombinatie Cirrus van Amazone

Machinefabrikant Amazone heeft de serie getrokken zaaicombinaties uitgebreid met de opklapbare Cirrus 4003-2 en 4003-2C. Beide machines zijn Isobus-compatible en gecertificeerd volgens AEF. De zaaimachines hebben een werkbreedte van vier meter en een transportbreedte van drie meter.

Het verschil tussen beide machines is de tank. De Cirrus 4003-2 heeft een open zaadtank met één trechterpunt van 3.600 liter, de Cirrus 4003-2C is uitgerust met een gesloten druktank van 4.000 liter met twee trechterpunten. De tank is verdeeld in de verhouding 60 en 40 en biedt naast het zaaien van één soort zaad twee alternatieve mogelijkheden.

40 km/u

De zaaicombinaties zijn volgens Amazone met name interessant voor middelgrote bedrijven, die naast de behoefte aan capaciteit bij het zaaien, grote transportafstanden met gevulde tank moeten afleggen. De trekkers moeten een vermogen hebben van tussen de 170 en 200 pk. Door de Matrix-banden kunnen de machines met gevulde tank met 40 km/u over de weg rijden.

Voor sneller vullen met big-bags of zakken is de Cirrus 4003-2C standaard voorzien van een zijdelings opklapbaar laadplatform. Voor de Cirrus 4003-2 wordt dit laadplatform als extra aangeboden. Beide machines kunnen worden uitgerust met een hydraulisch aangedreven vulvijzel.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.