Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Poten en zaaien

Pöttinger verkleint Vitasem-zaaimachine

Machinefabrikant Pöttinger presenteert twee vernieuwde zaaimachines, de Vitasem 252 A en 302 A Classic. De verkleinde tankinhoud maakt beide machines geschikt voor kleinere trekkers.

Machinefabrikant Pöttinger presenteert twee vernieuwde zaaimachines, de Vitasem 252 A en 302 A Classic. De verkleinde tankinhoud maakt de machines geschikt voor kleinere trekkers.

De Vitasem 252 A Classic heeft met 20 rijen een werkbreedte van 2.5 meter. In tegenstelling tot de eerdere 252 A nam de tankinhoud met 120 liter af tot maximaal 360 liter. Dit scheelt gewicht. De Vitasem 302 A Classic zaait 24 rijen tegelijk en heeft een werkbreedte van 3 meter. De inhoud van de tank nam met 150 liter af tot 450 liter. De vulhoogte bedraagt bij beide varianten 130 centimeter, 31 centimeter lager dan bij de voorganger. Beide machines zaaien de rijen op 12,5 centimeter afstand. Volgens de fabrikant is dit de optimale afstand voor een goede oogst.

Zwaartepunt

Een hydraulische cilinder tilt de zaaimachine boven de rotorkopeg. Het zwaartepunt komt hierdoor dichter bij de trekker te liggen en bewerking aan de rand van het veld wordt mogelijk.

vitasem_302_a_classic_2_hq

Gerelateerde artikelen