Deere & Co schroeft machineproductie terug

Deere & Co zegt de productie van landbouwmachines terug te schroeven totdat de markt weer aantrekt. Dat meldt Wisconsin Ag Connection. Tot wanneer wordt niet gemeld, maar zeker is tot oktober.

De productie-uren in de fabriek in Waterloo, Iowa, worden in het vierde kwartaal met 20 procent ingekort ten opzichte van een jaar geleden in dezelfde periode. De productie van maaidorsers in de fabriek in East Moline, Illinois, wordt zelfs met zestig procent verkleind. Deere & Co verwacht dat de verkoop van agrarische machines in de Verenigde Staten en Canada ten opzicht van vorig jaar dit jaar daalt met 15 tot 20 procent.

Sinds de machineverkoop daalt heeft Deere & Co zo’n 2.000 werknemers ontslagen of op non-actief gesteld. De kwartaalcijfers van het concern lieten een daling van 11 procent zien in de omzet in de landbouwdivisie.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.