Meer akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers willen investeren in trekker

Het percentage akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers dat plannen heeft om te investeren in een trekker is toegenomen in vergelijking met 2015. Dat blijkt uit onderzoek van AgriDirect.

Van de vollegrondsgroentetelers heeft 13,1% investeringsplannen voor aanschaf van een trekker terwijl dat bij de akkerbouwers 11,0% is. In 2015 was dat respectievelijk  11,6% en 8,1%. Dat valt te lezen in de AkkerbouwScanner.

Nieuwe trekker

Uit de analyse blijkt dat nieuwe trekker het meest gewild zijn; 6,4% van de akkerbouwers en 8,8% van de vollegrondsgroentetelers wil investeren in een nieuwe trekker. Bij een tweedehands tractor liggen deze percentages op respectievelijk 4,6% en 4,3%.

Enquête

De AkkerbouwScanner is een jaarlijkse telefonische inventarisatie van AgriDirect onder de Nederlandse akkerbouwbedrijven. In de analyse zijn de bedrijven vanaf 10 ha akkerbouw en 5 ha vollegrondsgroente betrokken.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.