Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

John Deere presenteert nieuwe 5R-serie

Trekkerfabrikant John Deere komt met een nieuwe 5R-serie op de markt. De serie telt vier modellen met vermogens van 66 tot 92 kw (90 tot 125 pk) en wordt in elkaar geschroefd in de Augusta-fabriek in Grovetown in de Verenigde Staten.

Aan de buitenkant vallen vooral de aflopende neus van de motorkap en het grote dakvenster (optie) op. Beide dragen bij aan een goed zicht op de voorlader en de trekker lijkt dan ook vooral geschikt voor het voorladerwerk.

Transmissie

De trekker kan geleverd worden met drie transmissievarianten. Het instapmodel heeft een de bekende CommandQuad-bak met 16 versnellingen voor- en achteruit. De iets luxere variant heeft dezelfde versnellingsbak, maar dan uitgebreid met een hoop schakelautomatiek. De derde variant is een volledige nieuwe  CommandQuad8-bak, met 32 versnellingen voor- en 16 versnellingen achteruit. Deze bak heeft uiteraard ook automatische schakelfuncties. Maar daarnaast kun je met deze bak op topsnelheid rijden (40 km/h) bij een gereduceerd motortoerental van 1.760 toeren.