Lemken optimaliseert treklijn bij ploegen

Lemken heeft Optiline geïntroduceerd om de zijdelingse kracht te neutraliseren tijdens het ploegen. De optie is leverbaar voor de halfgedragen ploegen van de Diamant serie, zowel op het type 11 (basis) en type 12 (luxe).

De Optiline cilinder zorgt voor het neutraliseren van de zijdelingse kracht. De cilinder gebruikt de ploeg in de grond als houvast en zet druk op de driepuntsbok in de hef. Via de hefstangen drukt de cilinder de neus van de trekker naar links en compenseert zo het effect van de trekkrachtlijn die de neus naar rechts duwt.

Meer over de Optiline en een schematische tekening van het principe is te zien in het oktobernummer van vakblad LandbouwMechanisatie.

Lees 3 nummers voor 15 euro (alleen nog geldig in oktober)
 

Lemken-Optiline

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reacties zijn gesloten.