Russen ontwikkelen autonome maaidorser

Het Russische bedrijf Agropolis gaat in de komende vijf jaar 225 miljoen dollar investeren in de ontwikkeling van een autonome maaidorsers. Dat meldt Profi.

Agropolis, gehuisvest in Tatarstan, hoopt binnen nu en twee jaar een prototype in het veld te kunnen testen. Het bedrijf verwacht dat de prijs van een autonome maaidorser tussen de 15 en 20 procent hoger ligt dan van een ‘gewone’ maaidorser.

Rostselmash en Cognitive Techologies

De Russische machinefabrikant Rostselmash is een van de grote aandeelhouders van Agropolis. De maaidorser van die fabrikant wordt gebruikt als basis. Een andere aandeelhouder, Cognitive Techologies, heeft al eerder software ontwikkeld om de trucks van Kamaz autonoom te laten rijden.

Rotselmash

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
1 Reactie op Russen ontwikkelen autonome maaidorser
  1. Avatar seppl schreef:

    Wat een giller…:-)