Vernieuwde Zetor Proxima heeft nieuwe motor

De Tsjechische trekkerfabrikant Zetor vernieuwde de Proxima-serie. De trekkers in de serie hebben een motorvermogen van 58 tot 88 kW (80 tot 120 pk). De motor voldoet nu aan de Stage IV emissienormen. Dat is dan ook de reden dat de trekker de nieuwe Proxima’s introduceert.

Alleen de lichtste trekker, de Proxima 80, is nog voorzien van een Stage IIIb motor. De andere vier cilinder motoren in de trekkers rust Zetor nu uit met een katalysator, een partikelfilter en een SCR-systeem. Je moet dus AdBlue tanken. Daarvoor monteerde de trekkerbouwer een 28 liter AdBlue-tank.

Drietraps powershift

De Proxima’s zijn leverbaar in drie uitvoeringen. De Proxima CL trekkers hebben een vermogen van 58 tot 74 kW (80 tot 100 pk). Er zijn drie versnellingsbakken. De mechanische powershuttle met 12 versnellingen voor- en achteruit, de 20+4 transmissie met kruipbak en een versnellingsbak met 10 versnellingen voor- en achteruit. Dan is er de Proxima GP met een motorvermogen van 58 tot 81 kW (80 tot 110 pk) en een mechanische  PowerShuttle transmissie met een twee-traps powershift. En uiteindelijk is er ook nog de Proxima HS. Ze hebben een vermogen van 58 tot 88 kW (80 tot 120 pk) en de meest uitgebreide transmissie. Eentje met een drietraps powershift en een hydraulische omkeer. De trekker heeft een brandstoftank van 180 liter inhoud, de CL en GL modellen doen het met een 150 liter tank.

Jaarwisseling

Maar er is meer. In de cabine is er een nieuw dashboard en plaatste Zetor de werklampen zo dat het gebied rondom de trekker beter verlicht wordt dan voorheen. Verder zijn de spiegels groter. De eerste Proxima’s rollen rond de jaarwisseling uit de fabriek, belooft Zetor.

Zetor_Proxima_20161027

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.