Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Zo zou de Volvo BM er nu uit kunnen zien

Hoe zou de Volvo BM er uit hebben gezien als de trekker, waarvan de productie in 1985 gestopt is, nog steeds geproduceerd zou worden? Met die vraag zijn de monteurs van de Zweedse onderdelenleverancier Olsson aan de slag gegaan.

Het resultaat wordt nu op verschillende Europese beurzen getoond. Misschien is het heimwee naar de jaren 80, misschien alleen nieuwsgierigheid. Feit is dat de firma Olsson erin geslaagd is een Volvo BM te bouwen. De trekker, Volvo 7664 genaamd, heeft een 7,6 liter motor waaruit een vermogen van 188 kW (255 pk) wordt gehaald.

Volvo BM geschiedenis

In 1979 kocht Valmet (nu Valtra) de Zweedse Volvo BM trekkerfabriek. De roots van Volvo BM en zijn voorgangers Bolinder en Munktell zijn, zo meldt Valtra, diep in de Zweedse industriële geschiedenis verankerd. Theofron Munktell vestigde in 1832 in Eskilstuna een machinewerkplaats. De eerste trekker van de Zweedse tak van Valtra was klaar in 1913. Valmet en Volvo BM fuseerden in 1978 en de eerste Volvo BM Valmet 05 trekkerserie werd gelanceerd in 1982.
De ‘nieuwe’ Volvo BM. (Foto: Traktorpower.se)

Foto: Traktor Power

Gerelateerde artikelen