VIDEO: Tordisc schijvenrooier

Uien rooien zonder het product te beschadigen. Veenma Mechanisatie uit Dokkum zegt dat te kunnen met de nieuwe Tordisc-schijvenrooier. De machine is klaar voor de praktijk en LandbouwMechanisatie nam een kijkje.

De opzet van de Tordisc 2250/2a-schijvenrooier is relatief eenvoudig: een vierkant frame met twee schuin op de rijrichting gemonteerde assen. Aan elke as zijn bij de 2,25 meter brede machine vier holle schijven gemonteerd met een diameter van 51 cm, die elk de oogst van een uienrijtje voor hun rekening nemen.

De Tordisc-uienrooier is op alle vier hoeken van de machine uitgerust met dieptewielen. De demomachine in Swifterbant heeft automatische diepteregeling met twee sensoren die over het uienbed strijken en respectievelijk de rooidiepte aan de linker- en rechterzijde van de machine aanpassen.

Meer over de dieptewielen, de assen, het reinigen en de technische gegevens is te lezen in het novembernummer van vakblad LandbouwMechanisatie.

Lees 3 nummers voor 15 euro (alleen nog geldig in oktober)
 
Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van LandbouwMechanisatie
E-mail:

Reacties zijn gesloten.