Zes meter brede Kuhn-frees voor 400 pk trekkers

Kuhn ontwikkelde de EL402R, een ruim zes meter brede, opklapbare frees. Hij is geschikt voor trekkers met een vermogen tot 300 kW (400 pk).

De frees moet een homogeen en vlak zaaibed klaarleggen en gewasresten mengen. Daarvoor is de machine voorzien van een rotor met een doorsnede van 55 cm. Hij is voorzien van 144 gebogen messen die een koolstofcoating hebben.

Rugvorming

Voor het goed laten aansluiten van twee werkgangen zijn er aandrukrollen gemonteerd die breder zijn dan de werkbreedte van de frees. Het moet rugvorming voorkomen. Ook in het midden, daar waar de twee rotoren aansluiten, is geen rug te zien. De rollen overlappen namelijk op een ander punt.

Controlepaneel

De frees is voorzien van een controlepaneel dat in de trekkercabine waarschuwt zodra de slipkoppeling zijn werk doet, maar ook als de olietemperatuur in een van de drie aandrijvingen te hoog wordt.

Transportwiel

Tijdens het transport is de machine drie meter breed en loopt hij op een transportwiel achter de trekker.

Kuhn-frees-20161227

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.