SMTB: Lithium-ferro accu voor bestaande elektrische heftrucks

Wie zichzelf geen tijd gunt om de elektrische heftruck op te laden, zou het bestaande accupakket kunnen vervangen door een lithium-ferro accu. Tijdens de Mechanisatietentoonstelling in Vijfhuizen toonde Wout Hogervorst de E-Drive van Faam.

Een lithium-ferro accu heeft een hogere capaciteit dan en gaat vier keer zo lang mee als de huidige loodzuur-accu’s. Maar het grootste voordeel is nog wel, dat je een hem tussendoor kunt opladen. Het is dus niet nodig om de heftruck een nacht lang aan het stopcontact te hangen. Een half uurtje tijdens de koffie, is voldoende om weer een uur, en in sommige gevallen twee uur, te rijden.

Stevige prijs

De Faam E-Drive is er in een 24, 48 en 80 Volt uitvoering en past op dezelfde plaats als de oude accu’s. Omdat het pakket lichter is dan een loodzuur-accu, moet er echter wel extra gewicht bijgeplaatst worden om de heftruck zijn capaciteit en stabiliteit te laten houden. De prijs van een E-Drive 12 Volts accu van 200 Ampere is aan de stevige kant. Hij kost ongeveer 5.000 euro.

SMTB_5_20170111

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.