Sima 2017: Bridgestone komt met rupsen voor vervangingsmarkt

Bandenfabrikant Bridgestone gaat de Europese markt op met rubber rupsen voor vervangingsmarkt. Het gaat vooralsnog alleen om rupsen voor trekkers met twee rupsen, zoals de Challenger en de John Deere 9 RT-rupstrekkers.

Bridgestone is al jaren actief als producent van rubber rupsen voor kleine minigravers en dergelijke. De afgelopen jaren ontwikkelde het bedrijf ook rupsen voor grote rupstrekkers met twee rupsen. Daarmee ging het bedrijf afgelopen jaren de Noord-Amerikaanse markt op. Nu is Europa aan de beurt.

Volgens een zegsman van het bedrijf onderscheiden de rupsen van Bridgestone zich van de concurrentie door de grotere afstand van 8 inch tussen de nokken. Ook zijn de nokken met 70 mm relatief hoog. Daardoor lossen de rupsen beter als de grond nat is. Daarnaast zijn de nokken niet op de rups gelijmd, maar vormen ze een geheel.

Gebruiksintensiteit

Afhankelijk van gebruiksintensiteit – en vooral de hoeveelheid kilometers op de weg – gaat een rubberrups tussen de 1.800 en 4.000 uur mee. Dus een rupstrekker is gemiddeld om de vier jaar aan een paar nieuwe rupsen toe.

bridgeston rups_resize

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.