Trekker met de grootste banden

Henry van der Woerd past zijn trekkers zodanig aan dat er de grootste mogelijke banden onder passen. LandbouwMechanisatie sprak met de boer uit Tollebeek (Fl.)

De Steyr van Van der Woerd Ultraflex banden van Michelin in de maten 650/75R30 voorop en 710/75R42 achterop. Om die maat erop te krijgen moesten de spatborden worden verhoogd en de tank verkleind. Onder normale omstandigheden brengen de IF-banden het vermogen goed over op de grond. Onder natte omstandigheden ontstaan sporen en slip. Henry ervaart dat als funest voor de teelt. Hij zoekt alternatieven die nog minder bodemdruk veroorzaken. Rupsen zijn een optie, maar ook een Claas Xerion. Die kan rondom op grote banden en heeft een perfecte gewichtsverdeling.

PneuTrac

De Tollebeekse akkerbouwer zou graag een mengvorm tussen rups- en luchtband zien ontstaan. De PneuTrac van Mitas is een stap in die richting. Van der Woerd ziet echter meer in een soort dubbelwandige rups, met een laag lucht tussen de rollen en het rubber.

Meer over rubber, bandenspanning, capaciteit en de overwegingen van Van der Woerd is te lezen in het maartnummer van vakblad LandbouwMechanisatie

Lees 3 nummers voor 15 euro (alleen nog geldig in oktober)
 

Dikke-banden

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.