Agritechnica 2017: GSI Flexwave

GSI toont op Agritechnica de Flexwave, een systeem waarmee graansilo’s met een vlakke bodem makkelijker te legen zijn.

Tarwesilo’s met een vlakke bodem hebben een grotere inhoud, maar zijn moeilijker te legen dan silo’s met een trechtervormige bodem. Je kunt het met de hand doen, maar dat is een vervelende klus. Daarom bedacht GSI, onderdeel van Agco, Flexwave.

Flexwave bestaat uit twee luchtkussens die op de bodem en tegen de wand van de silo liggen. Bij het legen van de silo word het kussen met lucht gevuld en drukt het graan de silo uit. Het systeem van GSI wint de zilveren medaille op Agritechnica.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.