Aandachtspunten bij centrale smering

Centrale smering is niet meer weg te denken op grote oogstmachines. LandbouwMechanisatie zet een paar aandachtspunten op een rij.

Belangrijk is om smeervetten die de fabrikant heeft toegelaten te gebruiken. Smeervetten kun je niet zo maar mengen en onjuist smeervet kan verstoppingen veroorzaken. Het is daarnaast zeer raadzaam om niet zelf aan de verdeelblokken te gaan knutselen. Die zijn door de leverancier afgesteld op de juiste hoeveelheid smeervet.

Let op, want de systeemdruk kan flink oplopen. Oppassen voor letsel aan ogen en handen dus. En stel de timer zo in dat het systeem in elk geval voldoende smeert. Dat kun je visueel controleren bij de smeerpunten.

Ben je benieuwd naar meer aandachtspunten bij centrale smering? En wil je weten waarom de druk kan oplopen tot 300 Bar? En hoe kun je verstoppingen voorkomen? Het is te lezen in het decembernummer van LandbouwMechanisatie.
Lees het volledige artikel in het online vakbladarchief

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reacties zijn gesloten.