Aardappelbewaring met 180 cm kelderdiepte

De familie Verstraete-Fort uit Maarkedal (BE) heeft een nieuwe bewaarloods voor aardappelen in gebruik genomen. Bijzonder aan het project is de kelderdiepte van 1,80 meter. Dat meldt machinebouwer AVR.

Voordeel van de hoge kelder is het gemak waarmee gereinigd kan worden. Een punt van aandacht is de luchtsnelheid, die gaat in een hoge kelder flink omlaag. Daarom is, zo meldt AVR, een goed berekende drukkamer van groot belang.

De bewaarloods heeft een oppervlakte van 2.000 vierkante meter. Momenteel ligt er twee miljoen kilo Challenger aardappelen in voor lange bewaring. De wandpanelen van de loods zijn 32 centimeter dik, waarvan 8 centimeter isolatie. Het complete dak is bekleed met een isolatie van 120 mm dikte. De kelder is via een schuin aflopende vloer te bereiken met een borstelmachine.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.