New Holland komt met nieuw aanhangerremsysteem

New Holland presenteert het Intelligent aanhangerremsysteem voor de T7 en T6 AutoCommand. Het systeem zorgt voor stabiliteit bij het afremmen, met name op oppervlakken met weinig wrijving.

Het Intelligent remsysteem zorgt ervoor dat de zogeheten deceleratiesnelheid van de trekker en de aanhanger op elkaar zijn afgestemd, wanneer de chauffeur de trekker afremt op de transmissie zonder de remmen te gebruiken.

Koppelsensor in transmissie

Het aanhangerremsysteem herkent de afname in trekkersnelheid en berekent de deceleratiekracht met behulp van een koppelsensor in de transmissie. Een elektronisch geregeld aanhangerremventiel schakelt dan automatisch de aanhangerremmen in om de aanhanger evenveel af te remmen als de tractor. Dit geautomatiseerde remmen voorkomt dat de tractor door de aanhanger wordt geduwd, waardoor de stabiliteit enorm toeneemt en het risico op schaarbewegingen wordt vermeden. De getrokken werktuigen hoeven hiervoor niet te worden aangepast. Een voordeel is ook dat de remafstand van de trekker met aanhanger vrijwel hetzelfde is als die van alleen de trekker.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.