Ook Case IH en Steyr met intelligent remsysteem

In navolging van New Holland komen ook zustermerken Case IH en Steyr met een intelligent remsysteem. Het systeem heet S-brake en is alleen beschikbaar voor trekkers met traploze transmissie.

S-brake zorgt ervoor dat de aanhanger wordt geremd wanneer de bestuurder de combinatie vertraagt door af te remmen op de transmissie. Dit gebeurd wanneer de bestuurder zijn voet van het rijpedaal haalt of de rijhendel terugtrekt. De aanhanger wordt door het systeem met dezelfde snelheid geremd als de transmissie. Dit moet voor meer stabiliteit zorgen en voor minder slijtage aan de continue variabele transmissie.

Vliegwielsensor

Een sensor op het vliegwiel in combinatie met gegevens uit de ECU berekenen de remkracht die de transmissie op de motor uitoefent. Vervolgens wordt het commando gegeven aan de aanhanger om bij te gaan remmen. De techniek is alleen geschikt voor trekkers met CVT en luchtremmen.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.