Vegniek bouwt zaaicombinatie

Machinebouwer Vegniek in Luttelgeest (Fl.) heeft een halfgedragen en opklapbare zaaicombinatie ontwikkeld: de MultiMaster 450. De 4,5 meter brede machine kan de grond in één werkgang beluchten, cultiveren en zaaien.

De beluchter is de Hunter, de ondergrondwoeler met een V-vormig frame en kromme, zogenoemde Dent-Michel-tanden van Kverneland die Vegniek samen met landbouwmechanisatiebedrijf Naaktgeboren in Tollebeek op de markt brengt.

Achter de Hunter-ondergrondwoeler hangt een driebalkscultivator en daar weer achter hangt de zaaimachine met een zware schijvenpakkerrol. De zaaitechniek is afkomstig van Kverneland. De zaaitank heeft een plekje gekregen boven de ondergrondwoeler.

Groenbemesters

Volgens de fabrikant is de ondergrondwoeler heel eenvoudig uit te bouwen en als afzonderlijke machine te gebruiken. De machine is op verzoek van een klant speciaal ontwikkeld voor de inzaai van groenbemesters na pootaardappelen, maar inmiddels zaait de teler er ook graan mee.

Net als de Hunter wordt de machine verkocht door Naaktgeboren in Tollebeek.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.