Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

ATH 2018: 3D-aanbouwbok voor Perfect-klepelbak

Klepelbakken in de fronthef zijn populair bij akkerbouwers om groenbemesters klein te krijgen voorafgaand aan het ploegen. Maar met een wiel in de ploegvoor moet de klepelbak wel kunnen pendelen. Daarnaast moet de bak in verstek voor de trekker kunnen werken.

Klepelbakken in de fronthef zijn populair bij akkerbouwers om groenbemesters klein te krijgen voorafgaand aan het ploegen. Maar met een wiel in de ploegvoor moet de klepelbak dan kunnen pendelen. Daarnaast moet de bak in verstek voor de trekker kunnen werken.

Dat alles is mogelijk met de 3D-flexbok van Perfect. Door de bok wordt de klepelbak niet geduwd, maar getrokken. Daardoor kan de klepelbak zich veel beter aan de bodem aanpassen.

In verstek

Met de bok kan de klepelbak niet alleen pendelen, maar ook 55 cm naar beide kanten in verstek werken. Met een grote veer wordt de druk op de gladde diepterol van de klepelbak enigszins ontlast. Heb je meer gewicht op de vooras van de trekker nodig, dan kun je de bok nog verzwaren met gewichten.

De meerprijs van de 3D-aanbouwbok ten opzichte van een driepuntsbok waarmee je de klepelbak achter de trekker hangt, bedraagt circa 4.800 euro.

Gerelateerde artikelen