Agromek 2018: Grof getande Biorotor

Lunde Maskincenter presenteert de Biorotor op Agromek. De machine maakt korte metten met de maïsstoppel. Een sterke trekker is noodzakelijk.

De klepels in de rotor zijn onafhankelijk gemonteerd. Om breken tegen te gaan hebben de klepels een bewegingsvrijheid van 30 graden.  Met een snelheid van 300 toeren per minuut op een diepte van 18 centimeter heeft de stoppel geen schijn van kans.

Lunde adviseert een snelheid van 9 kilometer per uur en een trekker met een vermogen van minimaal 220 kW (300 pk). Afhankelijk van de grondsoort is een eerste werkgang met een cultivator geen overbodige luxe.

De Biorotor is er in breedtes van 3, 4 en 6 meter. De kleinste variant weegt 2,2 ton. De 4 meter brede rotor weegt 2,7. De grootste van 6 meter weegt 6,7 ton en kost 73.000 euro.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.