Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Beurs

Treffler diepteregeling op TS onkruideg wint innovatieprijs Biotechniekdag

Treffler wint tijdens de Biotechniekdag, die gisteren plaatsvond in Tollebeek, de prijs voor de meest innovatieve ontwikkeling. De fabrikant bedacht een diepteregeling voor de bekende TS onkruideg.

Met name op bonte grond, kan de werkdiepte van de egtand variëren. Dat betekent ook dat het effect van de tand verschilt over het perceel. Door op een aantal tanden een positiesensor te monteren, is de positie van de tand bekend. Die positie kun je als nulwaarde opslaan in het besturingskastje. Verandert de positie, van de tand en dus de werkdiepte, dan zal de veerspanning automatisch aangepast worden. Een hydraulische cilinder zorgt ervoor dat alle veren op een keer weer op spanning worden gezet.

De innovatiejury bestond uit de biologische telers Douwe Monsma, Pieter Hugo Visser, Wridzer Bakker en LandbouwMechanisatie-hoofdredacteur Gertjan Zevenbergen. De Biotechniekdag werd voor de derde keer georganiseerd door adviesorganisatie Delphy, wortelteler en -handelaar Hagranop en machinefabrikant Hak Schoffeltechniek.

Gerelateerde artikelen