Gegolfd schijvenveld voor Amazone Cirrus

Machinebouwer Amazone rust de Cirrus uit met de Minimum TillDisc, een gegolfd schijvenveld. Met een rijenafstand van 16,6 cm kunnen de schijven direct voor de zaaikouters de bodem oogstrestanten of bestaande planten doorsnijden.

Met de gegolfde schijven wordt minder grond verplaatst dan bij het conventionele schijvenveld met twee rijen.

Na een basisgrondbewerking, met de huidige gewasbeschermingsmaatregelen en na opkomst van het uitgevallen graan en onkruid wordt de grond voor het zaaien niet nog een keer bewerkt. Tijdens het zaaien wordt met Minimum TillDisc zo weinig mogelijk grond verplaatst en alleen in het gebied rond het nalopende zaaikouter losgemaakt en gesneden om opnieuw ontkiemen van onkruid te voorkomen.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reacties zijn gesloten.