Dronegebruik akkerbouw verdubbeld

In navolging van onze Oosterburen gebruiken ook steeds meer Nederlandse akkerbouwers een drone. Dat blijkt uit de AkkerbouwScanner van AgriDirect.

In de sector gebruikt 4,7 procent drones. Vorig jaar was dat nog 1,8 procent van de akkerbouwers. Grotere akkerbouwbedrijven gebruiken volgens de AkkerbouwScanner procentueel gezien meer drones dan kleinere. 12,3 procent van de akkerbouwers met meer dan 100 hectare maakt gebruik van drones. Bij bedrijven tot 20 hectare is dat 1,8 procent.

Als gekeken wordt naar de interesse in drones naar bedrijfsgrootte, dan blijkt dat grotere bedrijven ook meer interesse hebben. Bedrijven met 100 hectare of meer zijn het meest geïnteresseerd in het inzetten van drones (31,2 procent). Bedrijven met 10 tot 20 hectare grond zijn het minst geïnteresseerd (11,7 procent).

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Reacties zijn gesloten.