Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Drones

Steeds meer drones bij Duitse boeren

Eén op de negen boeren in Duitsland maakt in zijn bedrijfsvoering gebruik van drones. Dat blijkt uit een studie van de Duitse boerenorganisatie DBV.

Vier procent van de Duitse boeren heeft de beschikking over een eigen drone, blijkt uit de studie onder 420 boeren en bedrijfsleiders. Vijf procent van de ondervraagden maakt gebruik van diensten die derden aanbieden. Bij de grotere bedrijven is het dronegebruik nog populairder. Zo beschikt 12 procent van de bedrijven met meer dan 100 hectare over een eigen drone.

Pioniersfunctie

Volgens Bitkom-directeur Bernhard Rohleder vervult de landbouw daarmee een pioniersfunctie. Bitkom is de Duitse brancheorganisatie voor bedrijven die hun geld verdienen in de digitale economie.

De Duitse boeren gebruiken de beelden die drones verzamelen voor het finetunen van de bemesting en de beregening en bij de bepaling van het juiste oogsttijdstip. Ook wordt de drone gebruikt om wildschade vast te stellen en te voorkomen. Duitse veehouders gebruiken de drone vooral voorafgaand aan het maaien. Met de drone bekijken ze dan of zich geen jonge reetjes in het perceel schuil houden.