Kubota M8 trekkers komen voorlopig niet naar Europa

De recent in Noord-Amerika geïntroduceerde Kubota M8-trekkers komen voorlopig niet naar Europa. Ze zijn dus niet tijdens de komende Agritechnica op de stand van de machinebouwer te zien.

Dat zei Kazunari Shimokawa, de directeur van Kverneland en Kubota Europa, tijdens een persbijeenkomst afgelopen week. Volgens Shimokawa voldoen de trekkers niet aan de Europese eisen. “De trekkerserie is ontworpen voor Noord-Amerika, hij is zeker niet geschikt voor Europa. We moeten meer onderzoek doen, een haalbaarheidsonderzoek bijvoorbeeld, voordat we een trekker voor de Europese markt introduceren. Dat is een zeer complexe en moeilijke markt.” Dat neemt niet weg dat Kubota de ambitie heeft om trekkers met een motorvermogen van meer dan 200 pk ook in Europa te verkopen. “Natuurlijk hebben we die ambitie”, aldus Shimokawa.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.