Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Steyr voegt zescilinder toe aan Profi-serie

De Oostenrijkse trekkerfabrikant Steyr voegt de 6145 toe aan de Profi-serie. Onder de kap ligt een zescilinder FPT-motor die een nominaal vermogen van 102,9 kW (140 pk) levert.

De FPT common-rail motor heeft een inhoud van 6,7 liter en is voorzien van een turbocompressor, intercooler, Hi-eSCR-uitlaattechnologie en Power Plus-motorvermogensmanagement. Het blok levert een maximaal vermogen van 116 kW (158 pk). Met het Power Plus systeem loopt dit op tot 128,6 kW (175 pk).

Powershift

In de nieuwe Profi 6145 ligt een achttraps powershift-transmissie met drie groepen. In totaal zijn er dus 24 versnellingen voor- en achteruit. Volgens de fabrikant zitten er grote overlappingen in de groepen. Hierdoor hoef je tijdens het werk zelden te wisselen van groep. Groep B kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor 4,3 tot 18,1 km/h, zonder tractie-onderbrekingen. Op de trekker zit ook de zogenoemde S-Stop II-functie. Als je afremt hoef je niet de koppeling in te trappen. Zodra je de rem loslaat, rijdt de trekker langzaam verder.

Fronthef

Aan de achterkant van de trekker zitten vier elektronische ventielen. Centraal vind je drie schuifventielen voor een eventuele voorlader. Op verzoek voorziet de fabrikant de trekker van een fronthef en -aftakas.

Gerelateerde artikelen