Nieuwe Samson US2 mestspreider

Machinefabrikant Samson introduceert de nieuwe US2 mestspreider. Twee jaar geleden stond voor het eerst de drie-asser US3 op de stand van de fabrikant, nu is het de beurt aan de twee-asser: US2.

De mestspreider is er met een inhoud van 23 tot 35 kuub. De strooiunit bestaat uit twee strooischijven met een diameter van 118 cm. De Samson US2 wordt uitgerust met Spreadmaster 8500. Dat controlesysteem behelst onder meer een weeginrichting die de stilstaande wagen weegt zowel voor als na het laden. Tijdens het werk wordt de lading constant in de gaten gehouden. Daarmee wordt verzekerd dat er op elke hectare even veel verspreid wordt. Het systeem dat daarvoor zorgt heet Variabel Rate Application. Dat systeem leest ook taakkaarten.

De US2 is voor het eerst te zien op Agritechnica. Daar deelt Samson de stand met Pichon. Pichon is sinds begin dit jaar eigendom van Samson.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.