Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Lemken presenteert zelfrijdende veldspuit

Machinefabrikant Lemken presenteert een zelfrijdende veldspuit. De spuit is verkrijgbaar met tankgroottes van 4.800 tot 7.200 liter. De spuit is medio 2020 leverbaar.

Machinefabrikant Lemken heeft een zelfrijdende veldspuit ontwikkeld. De spuit, die vanaf medio volgend jaar leverbaar is, is er met tankgroottes van 4.800 tot 7.200 liter en met bomen van 24 tot 39 meter.

Lemken noemt de nieuwe spuit Nova 14. Lemken heeft voor de zelfrijder een nieuwe automatische spuitboomregeling ontwikkeld. De AdaptiveBalancingControl gebruikt tot wel vijf sensoren om de afzonderlijke spuitboomdelen aan te passen aan het gewas en terrein.

Dankzij telescopische assen is de spoorbreedte verstelbaar van 1,80 tot 2,30 meter. Op wens is de spoorbreedte hydraulisch te verstellen. Er passen banden van maximaal 650 mm breed onder. Dankzij de vierwielbesturing volgt de achteras de sporen van de voorwielen. Een onafhankelijke wielophanging met hydropneumatische vering moet zorgen voor voldoende rijcomfort en een hoge werksnelheid. De standaard bodemvrijheid is 1,20 meter, maar dit is hydraulisch te verhogen tot 1,60 meter. De fustenreiniger is 55 liter groot. De schoonwatertank heeft een inhoud van 660 liter.

Cabine

Naar wens is er voor de Nova een drietrapsluchtfiltersysteem van categorie 4 leverbaar voor de cabine. Binnen heerst continu een overdruk. De cabine is standaard voorzien van automatische klimaatregeling. Aansturing van de spuittechniek vindt plaats via Lemken Megaspray op de CCI 800 of CCI 1200-terminal.

Gerelateerde artikelen