Alternatief RoundUp dichtbij

Het Duitse chemieconcern Bayer is dicht bij de ontwikkeling van een werkzame stof in onkruidbestrijdingsmiddelen die als alternatief kan dienen voor glyfosaat, dat de basis vormt voor het middel RoundUp.

Bayer heeft een nieuw molecuul voor het bestrijden van onkruiden ontdekt. Het is volgens het concern voor het eerst in dertig jaar dat zo’n nieuwe stof is gevonden.

Bayer laat verder weten dat er in 2019 binnen de onderzoek- en productontwikkelingsafdeling van de divisie Crop Science aan 55 projecten is gewerkt die moeten leiden tot meer dan 450 nieuwe hybrides en varianten van maïs, soja, katoen en diverse groenten. Er wordt door de divisie jaarlijks 2,3 miljard euro aan productontwikkeling besteed. Dat moet op termijn resulteren in 30 miljard euro aan omzet uit nieuwe producten. (Bron: AgriHolland)

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Als uitgever van Mechaman, LandbouwMechanisatie, Veehouderij Techniek en Tuin en Park Techniek zijn wij continue op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Het invullen van deze enquête duurt ongeveer 2 minuten

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.