Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Vredo introduceert nieuwe zodebemester

Bemester- en doorzaaispecialist Vredo in Dodewaard heeft een nieuwe zodebemester ontwikkeld voor loonwerkers. Vredo bouwt dit jaar zes prototypes. Volgend jaar volgen de eerste productiemodellen. 

Bemester- en doorzaaispecialist Vredo in Dodewaard heeft een nieuwe zodebemester ontwikkeld voor loonwerkers. Vredo bouwt dit jaar zes prototypes van de Contractor. Volgend jaar volgen de eerste productiemodellen.

Belangrijkste wijziging ten opzichte van zijn voorganger, de ZB3, is dat de elementen voortaan meesturen met het voertuig, doordat ze in torsieveren (rubber vingers) zijn opgehangen. Daarnaast is de Contractor een stuk lichter dan zijn voorganger. De 9 meter brede variant is met 2.660 kg circa 500 kg lichter dan zijn even brede voorganger.

Bijzonder is verder dat Vredo heeft gekozen voor een nieuw dubbel lager met een speciale afdichting per schijf. Die hoeft niet meer gesmeerd te worden. Het aantal vetnippels aan de bemester is daarmee teruggebracht tot een stuk of zes.

Dubbele schijven

Met de nieuwe Contractor houdt Vredo vast aan het dubbele schijvensysteem die een V-vorm in de graszode maken. Maar sommige klanten – denk ook aan akkerbouwers die in het voorjaar met een sleepslang de mest uitrijden – hebben in het voorjaar op natte grond liever een enkele bolle schijf. Die zakt wat minder diep weg. Speciaal voor díe klanten kan Vredo de bemester uitrusten met enkele bolle schijven.