Knoche komt met Speedmax messenrol

Het Duitse Knoche introduceert de Speedmax messenrol. De Speedmax is verkrijgbaar in werkbreedtes van 1,5 m, 3 m, 4,5 m en 5,6 m.

De twee achter elkaar geplaatste rollen met een diameter van 390 mm hebben messen die tegengesteld draaien. Hiermee wordt volgens de fabrikant een strakke dwars snede op de grond bereikt. De rol heeft geen binnen-as maar een open kooiconstructie. Deze constructie kan volgens Knoche voordelig zijn bij grote hoeveelheden plantenresten en vochtige grond, omdat het materiaal uit het midden wordt geworpen. De rolsecties zijn 75 cm per element, dat zorgt ervoor dat de rol de bodem goed volgt.

Volgens de fabrikant kan er met de rol worden gewerkt met snelheden tot 25 km/h.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.