Zinger Mechanisatie introduceert reparatiekit voor zeefbanden

Zinger Mechanisatie uit Borger introduceert reparatiekits waarmee de levensduur van een zeefband van de aardappelrooier kan worden verlengd.

In de praktijk moet de zeefband bij de sluiting (overlap of sluiting met verbindingspijl) ingekort worden. Het nadeel daarvan is dat de totale lengte van de band te kort wordt. Zinger Mechanisatie heeft daarom een reparatieset met riemen met een lengte van ongeveer 600 mm in diverse steken met overlap bedacht.

Sterke verbinding

Voor reparatie van bestaande zeefbanden wordt volgens Zinger veelal de 1-traps overlap toegepast. Daarbij moeten aan de bestaande band de riemen aan beide zijden gefileerd worden. Tussen de beide overlappen kan ruimte worden gelaten om een paar spijlen te monteren. Daarmee wordt een sterke verbinding gemaakt en heeft de zeefband de juiste lengte.

Bij de reparatiesets kunnen ook bijbehorende bouten, draadplaatjes en lijm geleverd worden.

Overlap 1-traps sluiting

Overlap 2- en 3-traps sluiting

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Reacties zijn gesloten.