Farmax bouwt Ringseeder

Het Nederlandse Farmax komt met de Ringseerder. Een compacte zaaicombinatie die pneumtisch volvelds zaait.

Een zaaibalk verdeelt het zaad over de hele breedte, voor de dubbele ringrollen. Dat zorgt ervoor dat het zaad goed wordt vastgelegd, wat de opkomst stimuleert, zo meent de fabrikant. Er zijn geen egjes of kouters gemonteerd, wat er voor moet zorgen dat er tijdens het zaaien geen gewasresten ophopen of stropen. Een egalisatiebalk verdicht het zaaibed. De machine is middels parallelgeleiding bevestigd aan de kopeg. De machine kan daardoor dicht op de rotorkopeg gemonteerd worden waardoor hij nauwelijks zou moeten slepen in de bochten. Als optie zijn uitklapbare kantrollen leverbaar. Die zorgen voor een egaal zaaibed tussen de werkgangen.

DCIM/101MEDIA/DJI_4835.JPG

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en LandbouwMechanisatie zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!

Geef een reactie