Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Deutz-Fahr 9340 TTV Warrior bij Guggenheim Museum

Bij het Guggenheim museum op Fifth Avenue in New York siert een Deutz-Fahr 9340 TTV Warrior de hoofdingang. De trekker moet stadsbewoners aanzetten tot nadenken over de resterende, niet-stedelijke 98 procent van het aardoppervlak.

In het Guggenheim Museum worden de resultaten getoond van een onderzoek naar het platteland. Countryside, The Future, heeft als boodschap dat het platteland, dat 98 procent van het aardoppervlak beslaat, de afgelopen decennia is verwaarloosd en genegeerd. Alle aandacht ging en gaat naar de steden, waar nu 60 procent van de wereldbevolking woont. Op termijn zal dat percentage groeien naar 80, maar dat is volgens Koolhaas geen ‘excuus’ om van het buitengebied  een ‘vergeten domein’ te maken. Dat is te lezen in de Volkskrant.

316 pk

Om de tentoonstelling kracht bij te zetten, en om de aandacht van de New Yorkers te trekken, staat er bij de ingang dus een Deutz-Fahr 9340 TTV Warrior. De trekker die zo’n vijf jaar geleden geïntroduceerd is heeft een 7,8 liter zescilinder motor. Daaruit haalt het topmodel een vermogen van 232 kW (316 pk).

Vanwege Corona is de tentoonstelling Countryside, The Future op dit moment alleen online te bekijken.

Gerelateerde artikelen