Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bedrijven

Same Deutz-Fahr gaat samenwerking aan met Russisch JSC Kirovsky Zavod

Landbouwmachinefabrikant Same Deutz-Fahr richt een joint venture op met het Russische JSC Kirovsky Zavod. Dat bedrijf bouwt eveneens landbouwmachines en kennen we van de Kirovetz trekkers.

JSC Kirovsky Zavod en Same Deutz-Fahr krijgen beiden de helft van de aandelen van het het nieuwe Same Deutz-Fahr Kirovetz Limited in handen. Het hoodkantoor van het bedrijf komt, volgens de plannen, in St. Petersburg. Daar is ook JSC Kirovsky Zavod gevestigd. In maart 2013 moet de deal rond zijn.

Deutz-Fahr Kirovetz

Het nieuwe bedrijf gaat trekkers bouwen waarin de techniek van Same Deutz-Fahr wordt gebruikt. Dat zijn voornamelijk trekkers met een motorvermogen tussen 53 tot 201 kW (70 en 270 pk) en maaidorsers met een vermogen van 164 tot 268 kW (220 tot 360 pk). Same Deutz-Fahr Kirovetz begint als eerste met de bouw van de Agrotrac 150, Agrotron 165.7, Agrotron L720 trekkers. Ook een serie trekkers van 53 tot 89 kW (70 tot 120 pk) en de Deutz-Fahr combines staan op het programma om als eerste van de band te rollen. De machines dragen de naam Deutz-Fahr Kirovetz en zullen via van het dealernetwerk van JSC Kirovsky Zavod door heel Rusland verkocht worden.

Sinds 1924

JSC Kirovsky Zavod bouwt al sinds 1924 landbouwtrekkers en bouwmachines. Daarnaast maakt het machines en gereedschap voor de metaalindustrie. In 2012, bedragen de geraamde opbrengsten van de Kirovsky Zavod groep 450 miljoen euro. Het bedrijf heeft 6.500 werknemers.

Gerelateerde artikelen