Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bedrijven

Granit opent nieuw onderdelenmagazijn

De Duitse onderdelenleverancier Granit heeft afgelopen donderdag een nieuw onderdelenmagazijn geopend in het Duitse Heeslingen. Het magazijn heeft over vier verdiepingen, in totaal 20.000 vierkante meter oppervlakte. Genoeg voor 220.000 onderdelen.

De familie Fricke, eigenaar van Granit, startte in juli vorig jaar met de bouw van het magazijn en investeerde 35 miljoen euro in deze nieuwbouw. Het gebouw is 124 meter lang, 86 meter breed en 20 meter hoog.

Bufferruimte

Opvallend is de bufferruimte, waar onderdelen volautomatisch even opgeslagen worden, totdat de volledige order van een klant compleet is. Zodra dat het geval is, worden de kisten met de verschillende onderdelen in de order uit de buffer gehaald en naar de verzendruimte gestuurd. Deze bufferruimte is 12 meter hoog en heeft 19 verdiepingen.

Volgende morgen

Uiteindelijk moeten onderdelen die voor zes uur ’s avonds worden besteld, de volgende morgen voor acht uur bij de dealer zijn. Na overleg met die dealer kunnen de onderdelen overigens ook afgeleverd worden bij een loonwerker of grote akkerbouwer.