Troostwijk stort de opgelden en de commissies, de kosten die de kopers en de verkopers maken tijdens de veiling, op het rekeningnummer van de hulporganisatie. “Verkopers krijgen dus nog steeds 95 procent van de opbrengst van hun machine uitgekeerd. De overige 5 procent, met een minimum van 100 euro, is voor het goede doel”, vertelt Stef Hooijman van initiatiefnemer Troostwijk Veilingen. Hij is belast met de organisatie van het evenement.

Troostwijk organiseert de veiling belangeloos. “Iedereen die hier aan meewerkt, dus ook de eigenaar van de hal, doet dat zonder er geld aan te verdienen. Het geeft ons de kans om zowel de agrarische sector als de bouw eens in een gunstig daglicht te zetten.”

Hooijman is nog op zoek naar machines en stuurde daarom eind januari een brief onder meer naar alle mechanisatiebedrijven. Hoewel hij verwacht voldoende machines te krijgen, houdt hij nog een slag om de arm. “Als de animo te klein is, kunnen we de veiling nog aflasten. Maar daar ga ik niet vanuit. Het is een mooie kans voor ieder mechanisatiebedrijf om nieuw, gebruikt, demo of juist hun overtollige materiaal te verkopen.”

De machines zijn ’s ochtends op de dag van de veiling te bekijken op het terrein van en in de Americahal in Apeldoorn. Wie nog machines wil aanmelden kan terecht op de website van Troostwijk. Daar is een inschrijfformulier op te halen. De inzendingstermijn sluit op 16 februari.

Meer informatie vindt u op www.troostwijkveilingen.nl.