Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

De trekkerfabriek in Doncaster, waar tegenwoordig McCormicks worden gebouwd, bestaat zestig jaar. Een diamanten jubileum dat gevierd wordt met twee zilverkleurige trekkers.

De wielen, de motorkap, de cabine en de spatborden en de velgen van de ‘Diamond Edition’ trekkers zijn in metallic zilver gespoten. Daarnaast zijn ze voorzien van een chromen uitlaat en een betere stereoinstallatie die ook MP3’s afspeelt. Er is zelfs een aansluiting voor een iPod. Zowel de 102 pk sterke CX105 als de MTX105 krijgen de ‘diamanten’ behandeling. In Engeland zijn er van beide modellen zestig leverbaar. In Nederland zijn ze vooralsnog niet leverbaar. De zilverkleurige trekkers zijn in Engeland namelijk iets duurder dan de standaard uitvoeringen.· “Iedereen die een Diamond Edition koopt, krijgt niet zo maar een goede trekker in huis, maar een stukje historie”, aldus McCormick-directeur Simeone Morra.

De McCormick-fabriek in Doncaster bouwt sinds 1946 landbouwmachines. Eerst maaimachines, balenpersen en ploegen en drie jaar later McCormick-International trekkers. Dat wil overigens niet zeggen dat de fabriek 60 jaar oud is. Voor 1946 werd er namelijk oorlogstuig gemaakt.

Gerelateerde artikelen