Agrifac maakt met medewerking van de gemeente Steenwijkerland een doorstart. De gemeente heeft het bedrijfsperceel van in totaal 2,7 ha aangekocht en  voor een periode van 5 jaar weer verhuurd aan Agrifac. Agrifac moet komende jaren wel op zoek naar een nieuw bedrijfsterrein.

De fabrikant gaat zich komend jaar vooral richten op de assemblage en ontwikkeling van zelfrijdende spuiten en bietenrooiers. Naast directeur Millenaar blijft ook het technisch brein Douko Blaauw actief bij Agrifac.

Werd in het verleden een wisselende roulatie gevolgd, in 2009 de assemblagelijn geheel op veldspuiten worden afgestemd. Daarbij wordt de fabricage van componenten uitbesteed aan bedrijven in de regio. Agrifac produceert de bietenrooiers niet meer op de bestaande lijn. Daarvoor wordt een andere oplossing gezocht.

Naast de zelfrijders zullen indien er vraag ontstaat ook getrokken machines worden gebouwd, met gebruikmaking van dezelfde technieken. Voor komend jaar staat een productie gepland van 70 machines.