Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

AVR heeft de RSF2000 frees een grondige opknapbeurt gegeven. De nieuwe frees heet GE-Force en is geschikt voor vermogens tot 279 kW (380pk). De volveld uitvoering is beschikbaar met een dubbele aandrijving.

Meest opvallende verandering is de nieuwe zijaandrijving. Voorheen diende de haakse-overbrenging niet alleen als haakse-overbrenging, maar ook als vertraging. De vertraging vind bij de nieuwe frees plaats in de tandwielkast aan de zijkant van de frees. De kast is geen onderdeel van de construktie van de frees. Eventuele torsie kan op deze wijze opgevangen worden. De ketting in de zijaandrijving is vervangen door een overbrenging met tandwielen, hierdoor worden de onderhoudskosten gereduceerd meent de fabrikant.

Standaard is de machine geschikt voor vermogens tot 184kW (250pk) maar is optioneel voor aftakasvermogens tot 279kW (380pk). Bij een volveld uitvoering of een rijafstand van 90cm kun je ook kiezen voor een dubbelezijdige aandrijving. De aandrijving heeft dan in het midden een vrijloop mogelijkheid om eventuele torsie in de freesas op te vangen, middenlagering is hierdoor overbodig. De zwaarste uitvoering kost 23.700 euro. De lichtere rijenfrees met vier ruggen van 75 cm is verkrijgbaar vanaf 14.400 euro.

Gerelateerde artikelen