Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Hij heet Lamborghini Toro. En hoewel de trekker er gelikt uit ziet, is de kans klein dat je het gele monster, dat je hier op de foto ziet, snel op de Nederlandse percelen zult tegenkomen.
Dit model, want dat is het, is een creatie van een industrieel ontwerper. De Canadees Jason Battersby, die studeert aan het Umea Design-instituut in Zweden vond het tijd om terug te gaan naar de wortels van het befaamde Italiaanse automerk. Oprichter Ferruccio Lamborghini begon zijn carriere immers met het bouwen van trekkers. Hij startte pas met het bouwen van sportauto’s toen zijn concurrent Enzo Ferrari hem beledigde, zo gaat het verhaal.

  • De Canadees Jason Battersby ontwierp de Lamborghini Toro
  • De trekker heeft een smalle ruime cabine zonder stijlen
  • Led’s zorgen voor het licht

Battersby bedacht zijn eigen concept trekker en doopte hem Lamborghini Toro. En zoals je ziet verwerkte hij verschillende opvallende elementen van de beroemde sportauto’s in zijn trekker.
Het ontwerp wordt gedomineerd door een grote, maar smalle hoog op de trekker geplaatste cabine met een volledig stijlloze ruit. Het instappen is gemakkelijker gemaakt, zo meent de ontwerper, door de net achter de voorwielen in het frame geïntegreerde trap . Verder is de Toro voorzien van strips met led-lampjes die zowel de koplampen als de werklampen in het cabinedak vormen.

Gerelateerde artikelen