Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Welke landbouwmachinefabrikanten geinteresseerd zijn in de Power Carrier wil de directie van GKN Walterscheid Offhighway niet zeggen. Dat het bedrijf zich richt op fabrikanten van grondbewerkingsmachines is wel duidelijk. GKN Walterscheid kan onder meer Kuhn, Lemken, Amazone en Rabe tot haar clienten rekenen.

  • Walterscheid werktuigendrager heet Power Carrier
  • Machine moet via landbouwmachinefabrikanten verkrijgbaar zijn
  • Welke fabrikanten geinteresseerd zijn wil Walterscheid niet zeggen

De Power Carrier is een 7 meter lang en ruim 4 ton zwaar wielstel met een hydraulisch te heffen zes meter brede bandenpakker. Door het wielstel en de bandenpakker af te koppelen kun je een zes meter brede rotorkopeg in het voorste deel van het frame hangen. Je maakt dan gebruik van de hydraulische topstang om het frame te heffen. Vervolgens koppel je het achterste deel weer aan en hangt daar, bijvoorbeeld, een zaaimachine in.

De machine in het voorste deel van het frame wordt via de aftakas van de trekker aangedreven. Een machine in de hef aan de achterkant van de machine kan hydraulisch of middels een hydraulisch aangedreven aftakas worden aangedreven.

Alle onderdelen van de machine, de aandrijftechniek maar ook de velgen en de assen komen van ondernemingen van GKN Walterscheid. Daardoor zou het bedrijf de machine voor een lagere prijs kunnen aanbieden aan landbouwmachinefabrikanten dan wanneer die fabrikante zelf een werktuigendrager zouden moeten ontwikkelen en bouwen.

Wanneer de Power Carrier leverbaar is wordt duidelijk tijdens de Agritechnica. Die landbouwtentoonstelling vindt in november dit jaar in Hannover plaats.

Gerelateerde artikelen