Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

Peter Millenaar en Ton Verhoeven waren tot juli 2006 de eigenaren van Matrix, maar verkochten hun bedrijf toen aan Kuiken. Eind vorig jaar kochten ze Agrifac dat net daarvoor het faillissement had aangevraagd (zie daarvoor ook het interview in het februari nummer van LandbouwMechanisatie). Nu Kuiken weer van Matrix af wilde dreigde de service voor de ruim 200 bietenrooiers van Agrifac en de even zovele spuitmachines in het gebied in Rusland gevaar te komen.

  • Agrifac koopt deel dealerbedrijven van Matrix
  • John Deere dealers blijven buiten de deal
  • Oud-eigenaar Kuiken reorganiseert

Agrifac heeft op termijn veel vertrouwen in de Russische markt. Matrix medewerker Ton Schotman krijgt namens Agrifac de leiding over de vijf dealerbedrijven met in totaal 22 medewerkers. De acht dealers die ook John Deere in het programma hebben zijn buiten de deal gebleven.

Reorganisatie

De Russische crisis heeft bij Kuiken, de importeur van Volvo grondverzetmachines en voorheen van Valtra tractoren, tot een reorganisatie geleid. De Matrix-activiteiten zijn losgekoppeld van Kuiken NV en afgestoten. Met de aandeelhouders en de banken is daarover overeenstemming bereikt. De plaats van algemeen directeur John Spruitenburg is bij Kuiken ingenomen door Laurens Vellen.

Gerelateerde artikelen