Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

De beurskoersen bekijken op de trekker. De Tour de France volgen. Met het nieuwe Trimble FMX-display kan het. Ronald Ringoot, medewerker van mechanisatiebedrijf Weevers Swifterbant heeft het met wat aanpassingen voor elkaar gekregen.

Tv kijken via Digitenne en internetten met een dongel of Wifi behoren met de aanpassingen die Ringoot aan de Trimble FMX-terminal tot de mogelijkheden.

  • Verregaande kopakkerautomatisering met nieuwe Trimble-terminal
  • Nauwkeuriger inzetten en uitheffen op de kopakker
  • Chauffeur kan tv en internet kijken op de trekker

Maar ook verregaande kopakkerautomatisering behoort nu tot de mogelijkheden. Zo kan binnen een perceel een ander perceel gevormd worden. Aan de hand daarvan stuurt het kopakkermanagement  de trekker en de machine aan bij het in- en uit zetten van de werkgangen. Een kopakker met een breedte van 10 meter wordt dan ook ingegeven als een tweede perceel. Dat moet uiteindelijk een gesparing op zaaizaden en efficiënte inzet van gewasbeschermingsmiddelen opleveren.

Kopakkermanagement
Door het ver doorgevoerde automatische kopakkermanagement ontstaat voor de chauffeur enkel een controlerende taak. De trekker voert de ingestelde volgorde van handelingen tenslotte exact uit.
TV en internet
Door die automatisering heeft de trekkerchauffeur dus, naast het controleren, nog alle tijd over om andere handelingen te verrichten. Maar vooralsnog houden de huidige mogelijkheden bij telefoneren wel op. De aanpassingen van Ringoot maakt de trekkerchauffeur dan ook productiever. Door Digitenne kan al tv gekeken worden op het display en met een draadloze internetverbinding is het al mogelijk om tot 1.500 meter van de ontvanger te werken. Met een dongel kun je in de toekomst ook verder van huis internetten.